Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Περιοδεία Ανδρέα Ξανθού, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Επίσκεψη στο ΙΚΑ Διδυμοτείχου και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης πραγματοποίησε την Τετάρτη το πρωί ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και συντονιστής του Τομέα Υγείας. Ο κ. Ξανθός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και ιατρικό προσωπικό στο ΙΚΑ όπου και συζητήθηκαν θέματα ασφάλισης των πολιτών. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον εκπρόσωπο των εργραζομένων, κ. Στάμο, τον Διευθυντή του Ακτινολογικού, κ. Βαφειάδη Κωνσταντίνο, καθώς και τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, κ. Λαζόπουλο.
Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ενημέρωσαν εκτενώς τον κ. Ξανθό για τους φόβους, αλλά και για τα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργήσει στο Νοσοκομείο η συγχώνευσή του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Όπως τόνισαν, είναι αναμενόμενες οι μετακινήσεις ιατρών και διοικητικού προσωπικού, καθώς και η μείωση κλινών. Η άποψη των εργαζομένων είναι να μη χαθεί κανένα κρεβάτι από αυτά που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, να μην καταργηθεί καμιά υπηρεσία προς τους πολίτες και να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας, ενώ ως πρωταρχικό ζήτημα έθεσαν τη βελτίωση των υπηρεσιών παροχής υγείας. Επιπλέον, αναφέρθηκαν και στις περικοπές, οι οποίες δυσκολεύουν την προμήθεια απαραίτητων υλικών και αναλώσιμων.

Συνάμα, τονίστηκε η γεωγραφική και πληθυσμιακή ιδιαιτερότητα του Έβρου, επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε υποβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, καθώς εξυπηρετεί τον πληθυσμό από το Ορμένιο μέχρι το Σουφλί, πλήθος στρατιωτών, αλλά και μεταναστών που περνούν από τα σύνορα του Έβρου. Επίσης, οι εργαζόμενοι έθεσαν με έμφαση τα προβλήματα της μη έγκαιρης πληρωμής των υπερωριών και εφημεριών των γιατρών που λόγω των ελλειμματικών κονδυλίων καταβάλλονται με μεγάλες περικοπές και υποχρεώνουν αρκετούς γιατρούς σε απλήρωτη υπερωριακή εργασία.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Νοσοκομείου κ. Λαζόπουλος, εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος σε ότι αφορά τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων. Τόνισε ότι είναι θετικό πως το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου διατηρεί την οικονομική του αυτοτέλεια, ενώ υποστήριξε πως η επικοινωνία και η συνεργασία με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου