Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μας χωράει.





 Το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν μας χωράει.
Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!

Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Το καταλαβαίνουμε, το νιώθουμε όλοι. Το βλέπουμε κάθε μέρα στο σπίτι, στο σχολείο στους φίλους και στις παρέες. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια πρέπει να σταματήσει γρήγορα. Κυβερνήσεις και μεγάλα ΜΜΕ μας λένε ότι αυτό που συμβαίνει είναι για το καλό μας. Μιλάνε σε μία γλώσσα που δεν είναι η δικιά μας. Αναφέρονται σε αριθμούς και διεθνείς οργανισμούς. Εμείς βλέπουμε την δυστυχία και την έλλειψη προοπτικής. Μιλάμε διαφορετικές γλώσσες. Αυτοί μιλάνε την γλώσσα των αριθμών και του χρήματος. Εμείς μιλάμε την γλώσσα της αξιοπρέπειας και των ονείρων μας. Ανήκουμε σε διαφορετικό κόσμο από τον δικό τους. Αυτοί οι δύο κόσμοι συγκρούονται είναι σε πόλεμο. Από τη μία μεριά το κέρδος και ο ανταγωνισμός. Από την άλλη οι κοινωνικές ανάγκες, οι δικές μας ανάγκες και η αλληλεγγύη.

Άφησαν τους γονείς μας άνεργους, έστειλαν τα αδέρφια μας στο εξωτερικό, το συμμαθητή μας να λιποθυμάει από ασιτία, εμάς όλους και όλες χωρίς βιβλία, χωρίς ελεύθερο χρόνο. Υποβαθμίζουν τα σχολεία μας για να μας στείλουν στα φροντιστήρια και να πληρώσουμε κι άλλα λεφτά. Για να δίνουμε μια ζωή εξετάσεις. Συμμετέχοντας σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα χωράει λίγους, μόνο όσους και όσες έχουν, μόνο όσους και όσες μπορούν... Για να μπορούμε εν τέλει να χωράμε στα δικά τους μέτρα, στο μέλλον που θέλουν αυτοί να έχουμε. Το τελευταίο τους όπλο είναι η καταστολή. Χαρακτηρίζουν κάθε κοινωνική διεκδίκηση παράνομη. Όσοι διαμαρτύρονται απέναντι σε αυτούς που θέλουν η κοινωνία να ζει με 400€ ξυλοκοπούνται άγρια. Ραντίζουν με χημικά μαθητικές κινητοποιήσεις.

Παλεύουμε όλοι μαζί με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια απέναντι σε όσους σπέρνουν το μίσος με βάση το διαφορετικό χρώμα, εθνικότητα και φύλλο. Απέναντι σε αυτούς που μαχαιρώνουν μαθητές έξω απ’ τα σχολεία. Απέναντι στους νοσταλγούς της Χούντας.

Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές και τα όνειρα μας. Δεν θα συμβιβαστούμε με το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Η δύναμη της νεολαίας και του λαού που οργανώνεται και παλεύει είναι μεγαλύτερη από την πιο δυνατή κυβέρνηση. Αν μείνουμε στα σπίτια μας, θα φοβόμαστε εμείς, θα φοβόμαστε για το τι θα έρθει. Αν βγούμε στους δρόμους, αν φωνάξουμε, θα φοβούνται αυτοί... και εμείς δεν θα φοβόμαστε την επόμενη μέρα γιατί θα την χτίζουμε! Εκεί, έξω, όλοι και όλες μαζί!


Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία της 20ης Φλεβάρη!!
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου